KLASSZIKUSAN ELEGÁNS ÉS KORSZERŰ

„Közelgő nyugdíjas éveikre készülve kereste majdani fővárosi otthonát Bálint és Márta. Megtalálták a megfelelő budai lakást, majd az ideális belsőépítészt is, aki modern klasszikus stílusban váltotta valóra elképzeléseiket. Mindezt olyan egyedien és elegánsan, amiről álmodni sem mertek volna. A tervező már az első találkozás alkalmával ráhangolódott a házaspár elképzeléseire. Olyannyira, hogy amikor felvázolta minden részletre kiterjedő tervét, szabad kezet kapott. Ennek köszönhető több olyan nagyszerű belsőépítészeti megoldás, ami épp csak annyira merész, amennyi ahhoz kellett, hogy a klasszikus ne tűnjön porosnak.”
Tovább


VÁGYOTT VIDÉK

„A munkáját és szabadidejét is nagy odaadással élő házaspár igazi otthonra, vidéki nyugalomra vágyott, a föld, az ég, a fű, a Nap színeit kapták a belsőépítésztől. Ugyanakkor a trópusi utazásaik során megszeretett miliőt is nap nap után élvezni akarták, amit a bevilágító ablakkal tervezett, teraszra nyíló fürdőszoba hozott az életükbe. A lecsendesedés színtere a karamella és a hűvös kék kettősével, berendezésében a hotelek tiszta eleganciájával lett az övéké.”
Tovább

FURCSA SZÉPSÉG

„A címet egy orosz fotográfustól, Alexander Khokhlovtól kölcsönöztük.
Fekete-fehér felvételsorozatán festett női arcok lényegülnek át optikai illúzióvá.
A karakteres színvilág, a nagy belmagasságnak járó bútorozás, a különleges dísztárgyak, a saját tervezésű szőnyeg a láb alatt, a pazar sötétítőfüggöny mind-mind a kimunkált stílus irányába mutat, de még jókor megáll, így kirakat helyett kellemes otthont kapunk. ”

Tovább


ÉLET A ZÖLD DOBOZBAN

„Nagy merészség teljesen szabad kezet adni a belsőépítésznek, és csak az irányvonalakat kijelölni egy lakás átalakításánál. Tamás mégis ezt tette, az eredmény pedig minden várakozását felülmúlta. Budapesti otthona éppen olyan lett, ahogyan azt megálmodta. A koncepció lényege a természetes anyagok és világos felületek használata volt, melynek középpontját az a zöld fülke alkotja, ami egyúttal a lakás lelke. ”

Tovább
A DOBOZ MINT ÉPÍTÉSZETI ELEM

„Mindig is tetszettek a nagyvonalúan tágas loft lakások a maguk kifinomult ipari jellegével. Ezt itt megvalósíthattam, hiszen régi építésű lévén a négy méternél is nagyobb a
belmagassága és a megmentett, eredeti ablakokkal akár egy kisebb ipari csarnok is lehetne. Nem szólva arról, hogy a falak vakolattól való megszabadításakor felbukkanó gyönyörű téglafal és a mennyezet eredeti szépségében feltáruló gerendázata szinte inspirálta is a loftlakás-hangulatot. Az utóbbi igazi meglepetés volt, amikor a vakolat mögött feltűnt az eredeti födémgerenda. ”

Tovább


FÉRFIAS JÁTÉKOK

A budai lankák látványa, a csönd és a nyugalom extra ráadás volt István számára, amikor kiválasztotta otthonát Budapest egyik legkedveltebb zöldövezetében. „Rögtön meggyőztek a minőségi megoldások, és nagyon tetszett, hogy a lakást U alakban panoráma- terasz keretezi” – meséli, azonban úgy érezte, többet is ki lehetne hozni az adottságokból. Loydl Péter belsőépítész tervrajzi szinten lépett be az átalakításba, ami lehetővé tette a lakás teljes újragondolását.

Tovább